donderdag 14 december 2017

Ja! Twee streepjes! - Zwangere vertelt

Al een tijdje hebben we het erover... Zou het niet leuk zijn om nog een kleine uk in huis te hebben? We genieten ontzettend van onze dochter en het lijkt ons erg leuk om haar als grote zus mee te maken.

Mijn spiraaltje heb ik al een paar maanden niet meer, dus dat staat een zwangerschap niet in de weg. Wat nog wel even tegenzit, is mijn werk. Weer een werkplek waar mijn contract niet verlengd kan worden, door krimp. En dan wordt er nóg geroepen dat er zoveel tekorten zijn in het onderwijs. Gelukkig heb ik niet lang na het slechte nieuws weer een nieuwe baan, zo ga ik toch met een ander gevoel de vakantie in. Dit nieuwe jaarcontract is voor ons ook een duwtje in de rug om de grote sprong te wagen: we gaan er weer voor!

Ergens in mijn hoofd zit een stemmetje dat zegt dat het natuurlijk ook best een tijd kan gaan duren voor ik zwanger word, maar ik hoop natuurlijk dat het snel zal lukken. Met als praktische gedachte dat ik dan niet wéér mijn verlof via het UWV hoef te regelen… Irritant hoe verstand en gevoel soms met elkaar overhoop liggen. Maar een kind krijgen is niet zomaar iets, dus soms beredeneer ik meer dan dat ik voel en op andere momenten duw ik juist alle gedachtes naar de achtergrond om mezélf eens een keer wat meer ruimte te geven.

Door mijn cyclus van precies 28 dagen hoeven er bij ons gelukkig geen ovulatietesten e.d. aan te pas te komen. Ik voel wanneer ik ovuleer en normaal is dat nogal vervelend, nu komt het goed van pas. Als twee weken later mijn menstruatie uitblijft, verwacht ik in eerste instantie dat deze later nog zal komen. Dit gebeurt echter niet… Zou het? Nu al? Ik heb nog geen gespannen borsten, zoals de eerste keer wel het geval was…

Zwangerschapstest

Na een week, op zaterdagochtend, word ik eerder wakker dan normaal. Jaja, onze dochter is soms net Doornroosje en laat ons heerlijk uitslapen, nu heb ik de pech uit mezelf zo vroeg wakker te worden. Nou ja, pech… Nu kan ik eerder over het staafje plassen en weten we eerder of ik inderdaad zwanger ben. Het plassen doe ik maar gewoon in mijn eentje ;). Daarna maak ik gauw mijn vriend wakker, zodat we na een paar minuten samen kunnen gaan kijken naar de uitslag. Die is overduidelijk: twee streepjes! Ons dochtertje wordt grote zus!

Die dag viert mijn broer zijn verjaardag. De hele dag heb ik het gevoel dat iedereen aan mijn gezicht kan zien dat we die ochtend getest hebben, maar dit is natuurlijk niet zo. Gelukkig maar! Zo kunnen we eerst even een tijdje met z’n tweeën genieten van dit ieniemienie geheimpje in mijn buik. Wel bel ik die week erna meteen de verloskundigenpraktijk en ook schrijf ik me in bij Moeders voor Moeders. Dit laatste vind ik erg belangrijk.

Waar het voor mij dus blijkbaar zo makkelijk was om zwanger te worden, besef ik heel goed dat dit voor heel veel vrouwen niet het geval is. Zo kan ik hopelijk met mijn geluk ook zorgen voor het geluk van anderen!

Liefs Stella

Lees ook de andere blog van Stella:
Zwangerschap 1 versus zwangerschap 2