donderdag 4 februari 2016

Kolven tijdens de zwangerschap → Kraamverzorgende vertelt

Kolven tijdens de zwangerschap → Kraamverzorgende vertelt

Op dag twee kom ik in het gezin. Ik ken het gezin en dat maakt het extra leuk. We praten onder het genot van een kopje thee over de bevalling, hoe die is verlopen en hoe gaat het gaat met de borstvoeding. Mevrouw wil erg graag borstvoeding geven maar het is nog niet echt op gang, ik bevestig dat het ook nog vroeg is en dat het zeker goed komt.

Mevrouw vertelt dat ze een paar weken voor de bevalling was begonnen met kolven en dat ze ook al wat voeding had gekolfd, en dit in spuitjes in de vriezer gelegd, om dit als bijvoeding te geven. Dit is natuurlijk geweldig zeg ik en geef haar een groot compliment. Mijn advies is eerst de borst geven en als het mannetje dan niet tevreden is kunnen we door middel van finger feeding de gekolfde voeding met het spuitje nageven.

Dit is maar een keer gebeurd, omdat mevrouw al zo vroeg was begonnen met kolven kwam het allemaal vrij snel opgang en daardoor groeide het mannetje super. Wat fijn dat deze kraamvrouw al voor de bevalling was gaan kolven en dat het resultaat nu zo goed was. Mevrouw vroeg later wat te doen met de borstvoeding die nog  in de vriezer ligt. 

Ik heb contact gezocht met onze lactatie kundige en zij gaf mij het nummer/emailadres door, voor eventueel de borstvoeding te gebruiken als donormelk. Hoe het is afgelopen weet ik jammer genoeg niet, de dagen in de kraamweek gaan jammer genoeg veel te snel voorbij. 

Voor meer informatie over kolven tijdens de zwangerschap bekijk de website borstvoeding.com