dinsdag 11 juli 2017

Baby kan gehoorschade oplopen als moeder naar festival gaat

Ongeboren baby’s die in de buik van hun moeder meegaan naar een festival kunnen daardoor gehoorschade oplopen. Uit onderzoek van de Universiteit van Gent blijkt dat er relatief veel baby’s met gehoorschade ter wereld komen. De buikwand dempt wel decibellen, maar in totaal slechts vijf decibel. Dat meldt RTL Nieuws.

“De buikwand houdt nauwelijks lawaai tegen, terwijl de oren al na drie, vier maanden zwangerschap ontwikkeld zijn. Bij 102 decibel, niet abnormaal bij een festival, krijgt zo’n ongeboren kind ook 97 decibel te verwerken”, aldus hoofdonderzoeker Bart Vinck.

Ongeboren kindjes op festivals worden blootgesteld aan ongeveer 97 decibel, zeggen de onderzoekers. Een woordvoerder van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam laat weten dat hij betere bescherming door de buikwand had verwacht. Andere medische professionals die op de uitkomsten van het onderzoek reageren zijn verbaasd, maar kunnen niet inhoudelijk op het onderzoek ingaan. Mochten de uitkomsten van het onderzoek inderdaad waar zijn, worden zwangere vrouwen geadviseerd om niet naar festivals te gaan. 

Door: Redactie Nationale Zorggids