donderdag 1 februari 2018

Snot, hoesten en koorts... En dat x2!

Genoeg te doen tot de uitgerekende datum

Met nog zes weken te gaan tot de uitgerekende datum, moet er nog best veel gebeuren.. Dat was bij onze 1e toch wel anders. We waren destijds al niet heel vroeg met regelen van van alles en nog wat, maar met een week of zes van tevoren waren er toch wel een aantal zaken klaar. Dit keer gaat het toch nog wat meer op relax stand. Ook dat cliché is bij ons dus wel waar: 'ach, hij slaapt toch eerst in een wiegje bij ons op de kamer', 'ach, die box is toch zo neergezet', enz.

Er moet dus nog aardig wat geregeld en gedaan worden: geboortekaartje met tekst kiezen, peuterkamer afmaken, meubeltjes 'omverven' tot jongensvariant, gordijnen bestellen en misschien wel het belangrijkste: een naam kiezen! 

Dat laatste is met mijn wederhelft nog niet het makkelijkste! Wij verschillen nogal in werkwijze rondom beslissingen nemen. Bij mij moet een idee direct worden omgezet in actie, hij wacht (lees: twijfelt) het liefst tot het allerlaatste moment. Ik hou van beslissen, dan is het maar duidelijk. Hij wacht (wederom lees: twijfelt) tot op het laatste moment! Bij onze dochter heeft hij ook tot vlak voor de uitgerekende datum nog 'getwijfeld'.

Terwijl haar naam eigenlijk vanaf het moment dat hij op het lijstje verscheen, bovenaan stond en is blijven staan.. Dat hebben we nu weer, maar toch kan hij geen definitief besluit nemen.. Gelukkig ken ik hem langer dan vandaag en weet ik ook dat het deze naam heus wel gaat worden, dus in mijn hoofd is de beslissing gewoon al genomen! : )

In de afgelopen weken is de peuterkamer verder afgemaakt en ons meisje slaapt in haar nieuwe juniorbed. De kast en de commode zijn omgetoverd tot jongensvariant en, ja ja, we hebben gordijnen besteld! Dus er zijn toch aardig wat vinkjes op het lijstje gezet! 

Zwangerschapsverlof

Vorige week is mijn verlof gestart, lekker nog een week of vier (hoop ik!) gezellige dingen doen met Lauren en nog wat dingetjes regelen voor de baby (kleertjes wassen, laatste dingen kopen, enz.). Als verrassing heb ik een nacht in de Nijntje-kamer van StayOkay geregeld, met een bezoek aan het Nijntje museum de volgende dag. Leuke start van mijn verlof..! Beetje jammer dat ik me op woensdag al beroerd begin te voelen en dus in de praktijk heeft Lauren het erg leuk gehad in Utrecht en heb ik er als een halve zombie achteraan gesjouwd.

Gelukkig was papa wel fit en kon hij achter haar aan klimmen en klauteren. Zondag voelde ik me weer wat beter. Nou, dan kan nu mijn verlof beginnen, toch? Mooi niet, halverwege de dag begon Lauren en die is tot nu toe (donderdagmiddag) nog niet opgeknapt... Dus mijn 1e week verlof bestond uit zitten en liggen op bank en bed, niet langer slapen dan 45 min. achter elkaar door, proberen zelf ook een beetje lekker te liggen met bloedheet kind bovenop me of tegen me aan... 

Dat is wel heel letterlijk 'rust nemen' tijdens je verlof zeg... 

Vandaag begint ze een klein beetje op te knappen, dus ik hoop dat we morgen in elk geval weer even naar buiten kunnen... 

Volgende keer schrijf ik jullie hopelijk over nog een week of 3 lekker verlof met Lauren samen.. Of wie weet wel over de bevalling en kraamweek, wie weet... Van mij mag hij in elk geval nog even blijven zitten!! 

Lees ook de andere blogs van Amy: