woensdag 13 december 2017

Van 4-weken-ritme naar 40-weken-ritme...

Al bijna een jaar leefde ik in een 4-weken-ritme. Van ongesteldheid, naar ongesteldheid. Veel liever natuurlijk van ongesteldheid naar het uitblijven van een ongesteldheid. Het beheerste mijn leven nog niet heel erg, maar ik had het wel regelmatig in gedachten en rekende toch echt een beetje per 4 weken.

En daar was de positieve test dan eindelijk! Daar ging mijn ritme ineens van 4-weken-ritme, naar een 40-weken-ritme, waarvan je de 1e 5 weken dan al 'cadeau hebt gekregen'. Blij en enthousiast als ik was, meldde ik me direct aan bij de verloskundige en schreef me in voor de verschillende gratis zwanger- en kraamboxen (we blijven Nederlanders ūüėČ). Helaas... bij de eerste echo bleek dat de ontwikkeling was gestopt bij 6 weken en de zwangerschap ging eindigen in een miskraam. Het 40-weken-ritme ging over in wachten op de miskraam en de nasleep hiervan om vervolgens te wachten op de heropstart van het 4-weken-ritme... of...

Waar blijft nou die start van de cyclus..? Zou het dan..? Test... JA! Geen 4-weken-ritme, maar direct weer een 40-weken-ritme! Hoe kan het? Is het echt zo? Het was echt zo, een positieve test!

Zwangerbox

Na nog 2x extra testen en 2 goede echo's in de weken daarop volgend, bleek het allemaal toch echt zo te zijn: we verwachten ons 2e kindje. Dit keer had ik me nergens voor aangemeld, behalve de verloskundige. Na een week of 16 meldde ik me ook weer aan voor de zwangerboxen, althans dat probeerde ik. 'Aanmelding mislukt, deze aanmelding kunnen wij niet verwerken omdat uw uitgerekende datum te dicht op een eerdere zwangerschap zit'. Dat is dan toch wel even een gekke gewaarwording. Na wat heen en weer mailen, was de zwangerbox alsnog aangevraagd. 

Kraamzorg aanvragen

Wat nog, hoe gaat het ook alweer allemaal. Erkenning regelen, kraamzorg regelen, dekking verzekering checken, genoeg te regelen. Om te beginnen dan de kraamzorg. Bij mijn eerste bevalling en kraamperiode is de kraamzorg verzorgd door LiemersCare. En 'verzorgd' was het zeker. Dit keer hoeven we dus niet te vergelijken en na te lezen, we gaan gewoon weer voor LiemersCare. Aanmelding: check. De rest kan nog wel even wachten, toch?

Tweede zwangerschap

Naast het praktische geregel, lijkt het cliché wel waar: je beleefd een 2e zwangerschap toch heel anders dan de eerste. Bij de eerste wist ik op de dag af hoever ik was, wat er deze week allemaal gebeurde in mijn buik, had ik meerdere app's en mailings om me op de hoogte te houden. Deze keer moet ik telkens nadenken over hoeveel weken of maanden ik nu ook alweer zwanger ben, heb ik alle mailings weer afgemeld en gebruik 1 app (deels om snel te zien hoeveel weken ik ook alweer ben).

Wat heel anders is deze keer, is dat er een klein meisje (ruim 2,5 als ik uitgerekend ben) zich steeds bewuster wordt van het feit dat ze een broertje gaat krijgen. We nemen haar mee naar de afspraken bij de verloskundige en naar wat testjes in het ziekenhuis en betrekken haar overal bij. Ze vindt het, tot nu toe, heel erg leuk dat er een baby bij komt en kan niet wachten tot hij er is. Ze heeft de naam ook al bedacht: opa-jongen. Mooi makkelijk, lijkt me zo. Ik ben benieuwd of ze het straks nog steeds zo leuk vindt, als ze merkt dat haar broertje ook wat tijd van ons 'opeist' en vooral wanneer ze beseft dat hij niet meer weggaat en ze dus vanaf nu met z'n 2-en zijn...

Ook daar vinden we vast onze weg wel in...

Voor nu moet ze nog een maand of 3 wachten, en mag ze straks (tijdens mijn verlof) eerst nog een paar weken van mama's volle aandacht genieten.. Althans, daar gaan we dan vanuit!

Liefs Amy

Lees ook de andere blogs van Amy: