maandag 5 januari 2015

Waar ben ik? kalender

Maak kennis met de "Waar ben ik?" kalender. Een overzichtelijke en vrolijke planner om kinderen (weer) houvast te geven hoe de week eruit ziet. Zo kunnen zij zich voorbereiden op wat komen gaat, kunnen zij zich verheugen op de leuke dingen en kunnen ze rekening houden met de minder leuke dingen.

Gebleken is dat veel jonge kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar niet precies weten wanneer welke activiteiten zoals BSO, zwemmen, sport etc., plaatsvinden. Het is prettig en overzichtelijk voor het kind wanneer dit overzichtelijk wordt weergegeven.

Autisme en ontwikkelingsstoornissen

De "Waar ben ik?" kalender is door de ondersteuning in structuur en overzicht in de dagindeling een prima hulpmiddel voor kinderen met gedrag, leer- en/of ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD, PDD-NOS, ADD en verdere aan autisme verwante stoornissen.
Dankzij de pictogrammen kunnen kinderen vanaf 4 jaar al zelf gebruik maken van deze kalender. De pictogrammen die worden gebruikt worden op veel basisscholen toegepast om kinderen te ondersteunen die nog niet of onvoldoende kunnen lezen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van "Waar ben ik?" kalender ?