Kraamzorg & Kraamtijd

Bij Kraamzorg LiemersCare weten we hoe belangrijk een mooie kraamtijd is. Zwanger zijn, bevallen. Er komt veel op je af, in de kraamperiode doen onze kraamverzorgenden er daarom alles aan om die periode tot een feest' te maken. Voor jou én je baby; in die periode draait het om jullie! Zo herstel je in die tijd niet alleen van de bevalling, maar moeten jij en je pasgeboren kindje elkaar ook leren kennen. En misschien kun je ook bij de verzorging van je baby wel wat extra hulp gebruiken.

De beste kraamzorg voor jou en je pasgeboren baby

De eerste acht à tien dagen van de kraamperiode (die ongeveer zes weken duurt), word je bij verschillende dagelijkse dingen door één van onze kraamverzorgenden geholpen. Maar wat misschien nóg belangrijker is: ze helpt je op weg en biedt je begeleiding, kraamzorg en ondersteuning op die momenten waarop dat nodig is - ook als het om advies of hulp bij het geven van borstvoeding gaat. Bij alles wat we doen, hebben we eigenlijk maar één ding voor ogen: jullie gezin een onvergetelijk mooie kraamtijd en de beste zorg geven! Meteen kraamzorg aanvragen.

De eerste kennismaking met jóuw kindje na de bevalling

Naast het herstellen van de bevalling staat onze kraamzorg voor jou en je baby vooral in het teken van het leren kennen van je kindje. De band die jullie al hadden toen hij of zij nog tijdens je zwangerschap bij jou in de baarmoeder zat, krijgt nu na de geboorte op een heel andere manier gestalte en inhoud. Sommige moeders herkennen het direct: dit is míjn kind; anderen moeten misschien eerst nog wat wennen aan die nieuwe situatie met de baby. Dit is heel normaal, vooral als dit je eerste kindje is. Negen maanden lang was het kindje nog een onderdeel van jou en nu is het ineens een individu geworden….

Een kraamtijd waarin "niets moet en alles mag"

Iedereen reageert anders op een bevalling en voelt zich anders. Van tevoren denk je misschien dat je na de enorme inspanning die je geleverd hebt alleen maar wilt slapen. Maar tijdens de bevalling maak je adrenaline aan die ervoor zorgt dat zowel jij als je kindje de eerste uren na de bevalling nog wakker zijn. De dagen kort na de geboorte van de baby zijn voor iedereen anders: de één loopt een paar uur na de bevalling al vrolijk rond, terwijl de ander nog een aantal dagen in bed ligt.

Hoe je je ook voelt, het is belangrijk dat je altijd op je eigen gevoel afgaat. Bedenk daarbij vooral dat niets moet en alles mag - en als je jezelf er goed bij voelt, laat je dan door ons tijdens je kraamtijd met onze kraamzorg heerlijk in de watten leggen!

Kraamzorg moeder en kind   baby luier verwisselen met kraamverzorgende   pasgeboren baby in badje met water

Avond / nacht opvang

Wij bieden 24 uur per dag zorg, zelfs na thuiskomst uit het ziekenhuis. Als je 's avonds of 's nachts uit het ziekenhuis komt met je baby heb je vaak nog vragen of vind je het prettig om geholpen te worden bij de eerste opstart thuis. Wij helpen je hier graag bij. Tijdens de opvang worden onder andere controles bij moeder en kind uitgevoerd, uitleg gegeven over het voeden van de baby en instructies gegeven voor het temperaturen van moeder en baby.

Tijdens deze opvang gaat alle aandacht uit naar de ouders en de baby, vanaf de volgende dag zal de kraamverzorgende tijd hebben voor het verzorgen van de visite en het uitvoeren van (lichte) huishoudelijke werkzaamheden.