Kraamzorg tijdens je kraamtijd

Bij Kraamzorg LiemersCare weten we hoe belangrijk een mooie kraamtijd is. Onze kraamverzorgenden doen er daarom alles aan om die tijd 'tot een feest' te maken. Voor jou én je baby. Want laten we eerlijk zijn, in die periode draait het om jullie! Zo herstel je in die tijd niet alleen van de bevalling, maar moeten jij en je kindje elkaar ook leren kennen. En misschien kun je ook bij de verzorging wel wat extra hulp gebruiken.

De beste kraamzorg voor jou en je pasgeboren baby

De eerste acht à tien dagen van de kraamtijd (die ongeveer zes weken duurt), word je bij verschillende dagelijkse dingen door één van onze kraamverzorgenden geholpen. Maar wat misschien nóg belangrijker is: ze helpt je op weg en biedt je begeleiding, kraamzorg en ondersteuning op die momenten waarop dat nodig is - ook als het om advies of hulp bij het geven van borstvoeding gaat. Bij alles wat we doen, hebben we eigenlijk maar één ding voor ogen: jullie gezin een onvergetelijk mooie kraamtijd en de beste kraamzorg geven! Meteen aanmelden

De eerste kennismaking met jóuw kindje

Naast het herstellen van de bevalling staat onze kraamzorg voor jou en je baby vooral in het teken van het leren kennen van je kindje. De band die jullie al hadden toen hij of zij nog bij jou in de baarmoeder zat, krijgt nu op een heel andere manier gestalte en inhoud. Sommige moeders herkennen het direct: dit is míjn kind; anderen moeten misschien eerst nog wat wennen aan die nieuwe situatie. Dit is heel normaal, vooral als dit je eerste kindje is. Negen maanden lang was het kindje nog een onderdeel van jou en nu is het ineens een individu geworden….

Een kraamtijd waarin "niets moet en alles mag"

Iedereen reageert anders op een bevalling en voelt zich anders. Van tevoren denk je misschien dat je na de enorme inspanning die je geleverd hebt alleen maar wilt slapen. Maar tijdens de bevalling maak je adrenaline aan die ervoor zorgt dat zowel jij als je kindje de eerste uren na de bevalling nog wakker zijn. De dagen kort daarna zijn voor iedereen anders: de één loopt een paar uur na de bevalling al vrolijk rond, terwijl de ander nog een aantal dagen in bed ligt.

Hoe je je ook voelt, het is belangrijk dat je altijd op je eigen gevoel afgaat. Bedenk daarbij vooral dat niets moet en alles mag - en als je jezelf er goed bij voelt, laat je dan door ons tijdens je kraamtijd met onze kraamzorg heerlijk in de watten leggen!

Kraamzorg moeder en kind   baby luier verwisselen met kraamverzorgende   pasgeboren baby in badje met water