Wij zijn er ook voor gespecialiseerde kraamzorg!

Er zijn een aantal bijzondere gevallen waarbij je aanspraak kunt maken op gespecialiseerde kraamzorg. Denk hierbij aan de zorg voor een adoptiekindje, een meerling of de zorg voor een te vroeg geboren kindje. Onze kraamverzorgenden zijn er ook in die bijzondere situaties in gespecialiseerd om jullie die hulp te bieden waar jullie op dat moment behoefte aan hebben.

Onder gespecialiseerde kraamzorg vallen:

Zorg voor een adoptiekindje

Ouders die een kindje hebben geadopteerd, behoren vaak tot een vergeten groep op het gebied van kraamzorg. KraamZorg LiemersCare helpt ook deze gezinnen bij de start van dit bijzondere ouderschap.
[Naar boven]

De zorg voor een cliënt waarvan het kindje voor of kort na de geboorte is overleden

Een kindje net voor of na de geboorte verliezen…..dat is onvoorstelbaar, maar toch gebeurt het soms. Ook in deze bijzondere situatie bieden wij jou de hulp waar je op dat moment behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan opvang, verzorging en ondersteuning van jou, je partner en eventuele kinderen.
[Naar boven]

De zorg voor een te vroeg geboren kindje

Als je kindje te vroeg geboren wordt, verblijven jullie de eerste periode vaak nog in het ziekenhuis. Bij thuiskomst is de wettelijke termijn voor kraamzorg (tot maximaal 10 dagen na de bevalling) meestal al verstreken, terwijl jullie ook dan misschien nog behoefte hebben aan extra hulp is. Onze kraamverzorgenden helpen je daar graag bij!
[Naar boven]

De zorg voor een meerling

De geboorte van een meerling roept voor veel ouders vooral praktische vragen op. Onze kraamverzorgenden geven allerlei nuttige tips en adviezen, gericht op de verzorging van jullie kindjes. Daarnaast hebben onze lactatiedeskundigen een schat aan ervaring en kennis wat borstvoeding bij een meerling betreft.
[Naar boven]