Kraamvisite

Zoveel mogelijk van elkaar genieten

Wanneer je net bevallen bent, moet je lichaam zich eerst weer herstellen; het is een hele prestatie die veel energie kost! Niet vreemd dus, dat je de eerste tijd moe bent en ook 's middags nog even lekker gaat slapen. Daar komt nog bij dat jullie als kersvers gezin ook samen een (nieuw) ritme moeten opbouwen. Onze kraamverzorgende helpt jullie daar natuurlijk graag bij zodat jullie zoveel mogelijk als gezin van elkaar kunnen genieten. Zo kun je je rust nemen en je lekker door haar - en je partner - laten verwennen.

Tips om ontspannen uit te kijken naar kraamvisite

Maar jullie zijn natuurlijk ook heel trots op jullie kindje en willen jullie hem of haar natuurlijk het liefst aan iedereen laten zien….. Toch is het goed om van tevoren al over een aantal dingen na te denken om eventuele irritaties te voorkomen. We zetten graag een paar zaken voor je op een rijtje zodat je ontspannen kunt uitkijken naar de kraamvisite:

  • Laat de eerste dag(en) direct na de bevalling alleen zeer naaste familie op bezoek komen;
  • Noteer op het geboortekaartje de rusttijden aan en laat weten dat visite moet bellen om een afspraak te maken;
  • Laat de kraamvisite niet te lang blijven, laat je partner dit duidelijk aangeven;
  • Maak niet te veel afspraken verspreid over één dag, maar combineer eventueel twee afspraken op één moment;
  • Laat geen mensen bij je kindje die grieperig of verkouden zijn en laat het bezoek altijd eerst de handen wassen als ze in de buurt zijn van je baby;
  • Luister goed naar je gevoel: heb je geen zin in visite, aarzel dan vooral niet om ze af te bellen;
  • Wil je de eerste week al bezoek ontvangen, plan de afspraken dan in op een tijd dat de kraamverzorgende er ook is zodat jij lekker in bed kunt blijven liggen;
  • De meeste visite wil jouw baby ook graag vasthouden, maar houd er hierbij rekening mee dat je baby zich de eerste weken alleen door geur aan jouw en je partner kan hechten. Het is daarom dus heel belangrijk dat jullie veel lichamelijk contact hebben met je kindje. Als je kindje veel 'van hand tot hand' gaat, kan dit veel onrust met zich meebrengen.
  • Durf eerlijk te zijn en laat aan je bezoek weten wat je wel of juist niet wilt!

Beschuit met muisjes tijdens kraamvisite