Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik me aanmelden voor kraamzorg?

We raden je aan om je voor de 20ste week van je zwangerschap aan te melden, zodoende ben je gegarandeerd van alle kraamzorguren conform het Landelijk Indicatieprotocol. Indien je je na de 20 weken van je zwangerschap aanmeld dan garanderen we de minimale wettelijke uren. Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om je wel alle uren zorg te leveren.

Hoe kan ik me aanmelden voor kraamzorg?

Wat fijn dat je je bij ons wilt aanmelden voor kraamzorg! Wij weten hoe belangrijk een mooie kraamtijd is en onze kraamverzorgenden doen er daarom alles aan om die tijd 'tot een feest' te maken. Aanmelden kan trouwens heel eenvoudig via onze website; wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

Wanneer en wat kan ik van de intake verwachten?

In de zevende maand van je zwangerschap krijg je bezoek van één van onze medewerksters die bij je thuis op bezoek komen. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over de bevalling en kraamtijd en wat je bij dat laatste van ons kunt verwachten. Eventuele vragen kun je natuurlijk ook gelijk aan haar stellen. In overleg met jou en met behulp van het Landelijk Indicatieprotocol bepaalt zij ook het aantal uren kraamzorg dat je van ons zult krijgen.

Wordt de kraamzorg vergoed door de verzekering?

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor elk uur geleverde kraamzorg geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur. Raadpleeg je verzekeringspolis om te kijken of deze eigen wettelijke bijdrage vergoed wordt vanuit je aanvullende verzekering. Via deze link kunt u een overzicht per aanvullend verzekeringspakket bekijken.

Hoeveel uren kraamzorg krijg ik?

Het aantal uren kraamzorg is afhankelijk van meerdere factoren, tijdens de intake wordt er een eerste indicatie van het aantal uren kraamzorg gegeven. Na de geboorte van je kind bepaalt de verloskundige of er eventueel meer of minder uren kraamzorg noodzakelijk zijn.

Hoe kom ik aan een kraampakket?

Veelal kun je een kraampakket aanvragen bij je zorgverzekeraar, deze worden vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Mocht je alleen een basisverzekering hebben dan kun je een gratis kraampakket ontvangen via Kraamzorg LiemersCare (indien voorradig). Dit pakket kun je telefonisch aanvragen via nummer 0316-333049.

Welke spullen heb ik nodig voor de bevalling?

Voor een bevalling heb je de nodige spullen nodig. Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, klik hier voor een uitzetlijst met de noodzakelijke spullen.

Ik heb een vraag over de borstvoeding, bij wie kan ik terecht?

Bij vragen over de borstvoeding kun je tijdens de kraamtijd natuurlijk terecht bij één van onze kraamverzorgenden. Kraamzorg LiemersCare werkt nauw samen met lactatiekundigen in de regio. Deze lactatiekundigen kun je raadplegen voor een consult.

Ik ben een ervaren kraamverzorgende en op zoek naar een baan:

Kraamzorg LiemersCare is altijd op zoek naar gemotiveerde en ervaren kraamverzorgenden. Kijk bij vacatures en vul het sollicitatieformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ik kom op internet veel tegenstrijdige informatie tegen over mijn zwangerschap:

Er is op internet veel informatie te vinden rondom het thema zwangerschap. Deze informatie is niet altijd afkomstig van professionals. Op onze website vind je betrouwbare informatie die gecheckt is door professionals. Verder adviseren we je niet teveel op internet rond te zoeken omdat dit je onnodig ongerust kan maken.

Ik wil mij aanmelden voor Moeders voor Moeders, hoe kan ik dit doen?

Telefoonnummer 0800-0228070 (gratis!)
Moeders voor Moeders is bereikbaar van
maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en
op vrijdag van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Ik wil meer informatie over borstvoeding.

Mijn vraag staat er niet bij:

Neem contact op met Kraamzorg LiemersCare. Onze medewerkers staan je graag te woord om je vraag te beantwoorden.