Zwangerschapscursussen

Kraamzorg LiemersCare gunt jou een zwangerschap en kraamtijd om van te genieten en begeleiden jou graag in deze bijzondere periode. Daarom bieden wij een aantal cursussen aan ter voorbereiding van deze bijzondere tijd. Ook kun je op die manier meteen ervaringen delen met andere aanstaande moeders bij jou in de buurt. Iedere zwangerschapscursus wordt gegeven door een vakkundige docent en zoveel mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

Op deze pagina vind je de contactgegevens van de verschillende aanbieders van zwangerschapscursussen waar je rechtstreeks contact mee op kunt nemen. 

Borstvoedingscursus LiemersCare

Ben je op zoek naar de borstvoedingscursus van LiemersCare? Meld je dan je dan hier aan aanmeldformulier borstvoedingscursussen

De volgende cursussen worden aangeboden:

Borstvoedingsbegeleidingscursus (gratis)

Moeder met baby in bed

Weet je nog niet of je je kindje borstvoeding wilt geven en twijfel je nog? Ben je benieuwd waarom borstvoeding zo goed is voor jou én je baby? Heb je misschien behoefte aan praktische tips?

Dan is het aan te raden een om een borstvoedingscursus te volgen. Zo kun je je goed voorbereiden op wat komen gaat en leer je wat er allemaal bij komt kijken. 

De lactatiedeskundige geeft je graag professionele begeleiding bij borstvoeding; of het nou om het aanleggen, de melkproductie, het kolven of om iets anders gaat. Onze deskundige luistert naar je, geeft je advies en leert je de technieken en 'kneepjes van het vak' zodat je straks met een gerust gevoel borstvoeding kunt geven.

De bijeenkomst zal op donderdagochtend of donderdagmiddag plaatsvinden. 
Locatie: Kraamzorg Liemerscare - Guido Gazellestraat 58 te Zevenaar. 

Om verzekerd te zijn van een cursusplaats verzoeken wij je vriendelijk om je voor de 24ste week van je zwangerschap aan te melden.

Vraag naar de voorwaarden voor de gratis borstvoedingsbegeleidingscursus!

Meld je aan voor onze borstvoedingsbegeleidingscursus die wordt gegeven door een lactatiedeskundige IBCLC.

Klik hier voor het naslagwerk van de bijeenkomst.

Zwanger Fit en Yoga

Zwanger Fit & Yoga zijn programma's voor de zwangere vrouw die zich actief wil voorbereiden op de bevalling en op de periode erna. 

Onderstaande links verwijzen naar de locaties waar de betreffende programma's gevolgd kunnen worden.

MOMZ ZwangerFit ® regio Zevenaar

MOMZ ZwangerFit® is voor zwangeren vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan de bevalling.
Het bereid je voor op de bevalling en geeft tevens adviezen voor je rug en bekken. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeute die o.a. gespecialiseerd is in bekkenpijn in de zwangerschap.
Ben je op zoek naar:

- Een actieve cursus om verantwoord te blijven bewegen tijdens je zwangerschap;

- Wil je graag fit zijn en fit blijven;

- Wil je je lichaam goed voorbereiden op de bevalling;

- Wil je de kans op rug- en bekkenklachten verminderen;

- Wil je oefenen op weeën opvangen door ontspannings- en ademhalingstechnieken;

- Wil je daarnaast de informatie krijgen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd die bij jou past;

- Wil je kennis hebben van fysieke en emotionele veranderingen na de bevalling;

- Wil je naast actief bewegen ook vooral de ontspanning ervaren?

Dan past MOMZ ZwangerFit® perfect bij jou!
Na de geboorte van de baby kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden. De cursus wordt gegeven in Zevenaar.
Website: www.momz.nl

Adres: Didamseweg 94, 6902 PE Zevenaar. Tel: 0316-200050

Zwanger en Fit ® regio Doesburg

Met de cursus Zwanger en Fit kun je onder begeleiding van een fysiotherapeute tijdens je zwangerschap blijven sporten. Met gerichte oefeningen op muziek worden je bekkenbodemspieren, rug- en nekspieren maar ook je armen en benen sterker gemaakt. Verder bestaat de aangepaste cardio fitness uit lichte conditietraining, rek- en ontspanningsoefeningen en wordt er aandacht besteed aan je houding en ademhaling.

Om je voor te bereiden op de bevalling, krijg je daar ook een stukje theorie over. De kosten voor 15 lessen van 1,5 uur bedragen €150,00. Aanmelden telefonisch via: 0313-472689.

Locatie: Maatschap Fysiotherapie Doesburg, Schout B.N. Doormansingel 9 in Doesburg.

YVLO-ZwangerFit ® regio Huissen

Zwanger? Gefeliciteerd! Zwanger-zijn is Topsporten, Bevallen een Topprestatie, Babyverzorging een Kunst! 

YVLO-ZwangerFit®HUISSEN biedt begeleiding en training van de vrouw en haar partner tijdens haar zwangerschap en de periode daarna.

Naast informatie over zwangerschap, bevalling en moederschap wordt ook veel aandacht besteed aan fysieke training. Een optimale conditie zorgt immers voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rug- en/of bekkenklachten, bekkenbodemdisfunctie, een makkelijkere bevalling én een sneller herstel na de bevalling.

De cursus bestaat uit actieve en theorie lessen, of te wel training en coaching.

Deelname aan alleen de training of (een gedeelte van de) coaching is ook mogelijk!

De actieve training in een vaste volgorde; warming-up – conditietraining – bekkenbodemtraining - bekkenstabilisatie – ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

 • ZwangerFit®Zwangerschap: groepstraining met/op de FitBall en klein ander oefenmateriaal; indoor.
 • ZwangerFit®MoederFit: groepstraining, indoor, gericht op m.n. herstel van de diastase (buikspieren) en bekkenbodemfunctie met allerlei oefenmaterialen.
 • ZwangerFit®Bootcamp; circuittraining outdoor of indoor (dus mèt ‘slechtweergarantie’) voor zwangere en pas bevallen vrouwen.
 • ZwangerFit®Outdoor: groepstraining, in de buitenlucht met bijv. kettlebells voor zwangere en pas bevallen vrouwen ook mèt ‘slechtweergarantie’.
 • ZwangerFit®BabyFit: trainen samen met je baby; samen trainen is plezier voor twee!

Starten kan vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de uitgerekende datum en vanaf 4 weken na de bevalling tot 9 maanden na de bevalling.

En er zijn maar liefst 10 coachingen:

 • 2 gericht op Preventie Bekkenpijn, Bekkenbodem(dis)functie en Buikspierverandering (diastase)
 • 4 ter voorbereiding op de bevalling waarbij partners nauw betrokken worden: BevalFit
 • 4 gericht op de baby; waarvan de Baby-Meeting + workshop Babymassage er één is.

YVLO-ZwangerFit®trainer-coach: Dianne Sissing-van der Meer

Fysiotherapeut / Bekkentherapeut R|Th

Contactgegevens:
Mothercare4babies
Dianne Sissing-van der Meer
Adjudantstraat 13
6852 PG Huissen
Tel: 026 325 51 16
Mail: diannesissing@hetnet.nl
Website: www.diannesissingbabymassage.nl/zwangerfit
Facebook: ZwangerFit // NVFB-ZwangerFit

Bekijk hier de flyer YVLO-ZwangerFit®Huissen en hier de folder Dianne Sissing

NVFB-ZwangerFit ® regio Arnhem

Wil jij verantwoord blijven bewegen tijdens je zwangerschap? En daarnaast de informatie krijgen over de zwangerschap en bevalling die bij jou past? Dan is NVFB-Zwangerfit ® iets voor jou.  Dit is moderne zwangerschapsbegeleiding onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van zwangeren. NVFB-Zwangerfit ® wordt in Arnhem aangeboden op twee locaties:

Fysiodynamiek
Metamorfosenallee 101
6846 DZ Arnhem
026-3612093
www.fysio-dynamiek.nl

Fysiotherapie Elden-Elderveld
Dordrechtweg 14
6843 DM Arnhem
026-3810934
www.zwangerfitelderveld.nl

Simone Kamping

Misschien heb je een druk leven en komt het er niet echt van om stil te staan bij je zwangerschap.

Of je vind het lastig om tot rust te komen of te ontspannen?

Misschien heb je angsten? Of misschien een eerdere, minder fijne ervaring?

Of misschien vind je het gezellig om iedere week een vast moment te hebben en aandacht te besteden aan jezelf en je baby in jouw buik.

Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij leren jou hoe te ontspannen in je drukke leven, hoe om te gaan met stress en angsten.

We leren jou positief naar de bevalling toe te laten groeien. Te genieten van dit moment.

Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yogareeksen geven je het heerlijke gevoel dat je echt los kunt laten, ademhalingsoefeningen (van Simone Kamping, hypnobirthing en mindfulness) voor tijdens moeilijke momenten en je bevalling. We gaan werken aan je angst en hoe je om kan gaan met pijn.

Ook nodigen we je uit om contact te maken met je kindje d.m.v. visualisaties (hypnobirthing). En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert echt te ontspannen en makkelijk in slaap te vallen. Ook krijg je handige tips over zwangerschap en bevallen.

Eigenlijk al het moois wat andere cursussen te bieden hebben samen gebundeld in één cursus.

De lessen worden zowel in Arnhem Noord als in Arnhem Zuid gegeven.

Simone Kamping
06-1437970

info@simonekamping.nl

https://www.simonekamping.nl/zwangerschapsyoga/

Yoga bij Rocket Yoga Arnhem 

Ben je in blijde verwachting of ben je net bevallen? Rocket Yoga Arnhem biedt verschillende vormen van yoga voor jou (en je partner) en je pasgeboren kindje.

Zwangerschapsyoga yoga
Een daarvan is zwangerschapsyoga volgens de Birthlight methode. Bij deze vorm van yoga, ontwikkeld door een medisch antropoloog van de Cambridge Universiteit in Londen, staan perinataal bewegen en ademen centraal. Tijdens de lessen ligt de nadruk op zachte, vloeiende bewegingen die zorgen voor een balans tussen soepelheid en stabiliteit. Het bekkenbodem wordt getraind, waarbij je je bewust wordt gemaakt welke invloed je hierop kunt uitoefenen. Ook is er aandacht voor je kindje, om de band tussen jou en je kindje te versterken. Daarnaast leer je verschillende ademhalingstechnieken om te zorgen dat je je kunt ontspannen. Deze technieken en bewegingen kun je gebruiken tijdens de bevalling.

Rocket Yoga Arnhem geeft ook regelmatig partnerworkshops, om je partner bij de bevalling te betrekken. Een privé sessie is eveneens mogelijk.

Mama & Baby yoga
Ben je net bevallen, dan kun je je met je kindje aanmelden voor postnatale yoga, bekend als Mama & Baby yoga. Hierbij doe je simpele oefeningen om bekkenbodem en buikspieren te herstellen, terwijl je de band tussen jou en je kindje versterkt.

Gratis proefles
Wil je weten of yoga iets voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis proefles. De lessen worden gegeven door Adrienne Oudenampsen, gediplomeerde Birthlight docent sinds 2014 en Ashtanga yoga docent sinds 2010. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar www.rocketyoga.nl.

Contactgegevens

Rocket Yoga Arnhem

Rosendaalsestraat 434a

6824CT Arnhem

Tel. 06-429 328 99

info@rocketyoga.nl

www.rocketyoga.nl

Zwanger en Fit FysioKort

Tijdens en na de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Daarom is het van groot belang om je conditie op peil te houden. Hoe beter de conditie is, hoe makkelijker en soepeler de bevalling (vaak) verloopt. Onder leiding van een bekkentherapeute en een medische fitness instructrice wordt er gedurende 12 weken een uitgebreid programma neergezet. Er wordt o.a. aandacht geschonken aan een goede houding, ademhalingstechnieken en de bekkenbodem. Het voorkomt en vermindert zwangerschapsklachten zoals bekkenpijn, rugpijn en incontinentie. Doordat er een gemeenschappelijk doel is voelen vrouwen zich tijdens de zwangerschap gesteund en kunnen ervaringen gedeeld worden.

Ook is er aandacht voor herstel na de bevalling. Kortom; Professioneel en veilig sporten met een gevarieerd programma!

De kosten bedragen €100,- voor de gehele reeks lessen (12 lessen). Het is ook mogelijk om eventueel losse lessen af te nemen, maar wij adviseren om het hele programma te volgen.  De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur.

Geef u zo snel mogelijk op door  te mailen naar info@fysiokort.nl of te bellen 0313-474050.

Sporten in de buitenlucht → Mom in Balance (regio Arnhem)

 

Zwanger workout 

Je bent zwanger, hebt een druk leven maar je wilt graag ook actief blijven bewegen. In samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten is het Mom in Balance Sportprogramma specifiek 
samengesteld voor het zwangere lichaam. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie en het versterken van het lichaam.

Wat houdt het programma in?

 • Wekelijkse training in de buitenlucht het hele jaar door
 • Total Body Workout vanaf de start van de zwangerschap (vanaf 12 weken) tot de  uitgerekende datum
 • Een combinatie van cardiotraining, stretchen, spierversterkende oefeningen &  interval
 • training
 • Een positieve en actieve benadering van de zwangerschap
 • Geschikt voor ieder sportniveau

Dit levert de Zwanger work out je straks op:

 • Fit en Energiek je zwangerschapsmaanden door
 • Minder last van zwangerschapskwaaltjes
 • Een getraind lichaam helpt je bij de bevalling
 • Een voorspoedig herstel na de bevalling
 • Na de bevalling snel weer in vorm
 • Contact met andere actieve zwangeren

Na de bevalling

Je bent pas bevallen en hebt zin om weer actief te gaan bewegen. Na de eerste drukke hectische weken weer wat tijd voor jezelf. Met de Back in Shape workouts werk je onder professionele begeleiding aan een actief herstel na je bevalling en kom je weer snel in vorm. Hiermee bouw je op een verantwoorde wijze je conditie op en maak je je lichaam sterk en energiek. Zo hou je straks een goede balans tussen je nieuwe gezinssituatie en het weer oppakken van je werk.

Voor wie is deze workout bedoeld?

Met de Back in Shape Workouts kan gestart worden vanaf de 6e week na de bevalling of 8 weken na een keizersnede
(in overleg met gynaecoloog). Heb je tijdens of na de zwangerschap last gekregen van bekkenklachten? Ook dan is 
het mogelijk om mee te sporten met het Sportprogramma van Mom in Balance, mede ontwikkeld door fysiotherapeuten 
gespecialiseerd in bekkenklachten. Juist dan wordt geadviseerd om te blijven bewegen en de spieren rondom het bekken te versterken.

Wat houdt het programma in?

 • Wekelijkse training in de buitenlucht onder professionele begeleiding
 • Warming up
 • Cardiotraining
 • Stretchen
 • Spierversterkende oefeningen voor het gehele lichaam
 • Herstel buikspieren
 • Trainen van de bekkenbodemspieren
 • Looptechniek
 • Intervaltraining om de conditie weer snel op peil te krijgen

Dit levert je na de bevalling je straks op:

 • Meer energie en goede conditie de eerste maanden na de bevalling
 • Mentaal sterk
 • Weer snel in vorm
 • Extra kilo's kwijt raken
 • Contact met andere pas bevallen actieve moeders
 • Actief herstel van bekkenbodemspieren en buikspieren
 • Geschikt voor ieder sportniveau
 • Tips en ervaringen van andere moms

Moeder workout

Voor alle moeders die in vorm willen blijven en wat extra energie kunnen gebruiken. De oefeningen, intensieve coaching en teamspirit zorgen voor een enorme energie boost waardoor je weer dagenlang alle 'spitsuren' aan kan!

Voor wie is deze workout bedoeld?

Voor actieve moeders die het sporten graag willen blijven volhouden en het leuk vinden om te sporten in groepsverband samen met andere actieve moeders. Doe je aan hockey of een andere seizoensport en wil je tussen de seizoenen door in conditie blijven? Met de Mom in Shape lessen blijf je in topvorm!

Wat houdt het programma in?

 • Het hele jaar door trainen in de gezonde buitenlucht
 • Functionele Total Body Workout
 • Trainen buikspieren, Looptechniek, Intervaltraining

Dit levert de training je straks op:

 • Meer Energiek in de eerste jaren van het moederschap
 • Een betere balans tussen gezin, werk en jezelf
 • Een sterk lichaam en goede conditie
 • Contact en inspiratie opdoen met andere actieve moeders

Aanmelden?

Aanmelden kan via https://www.mominbalance.com/nederland/nl/locations/?region=6 maar ook via de mail patricia@mominbalance.nl

De workouts worden gegeven in het
Sonsbeekpark Arnhem;
Rijkerswoerdseplas Arnhem;
Park Angerestein Arnhem;
De Naald Oosterbeek;
Goffertpark Nijmegen.

Kinder EHBO

Help……
In razend tempo ontdekt je baby de grote nieuwe wereld. Kijken, voelen, proeven, ruiken, horen, pakken - er is heel wat te beleven. En als je kindje ook nog begint te kruipen of de eerste stapjes zet, dan is oplettendheid extra belangrijk.
 
Leer zelf handelen
Je kunt helaas niet altijd overal tegelijk zijn…. En wetend dat een ongeluk maar al te vaak in een klein hoekje zit, is het belangrijk dat je zelf adequate hulp kunt bieden wanneer dat nodig is. Bij Kinder EHBO leer je hoe je de eerste (levensreddende) handelingen zelf kunt uitvoeren waardoor de kans op blijvend letstel aanzienlijk kleiner wordt.
 
Eerste Hulp aan Kinderen
Soliede Opleidingen verzorgt de praktijkgerichte opleiding Eerste Hulp aan Kinderen waarbij je eigenlijk geen moment stil zit. Je leert nu eenmaal het meeste en het beste door zelf te oefenen, te ervaren en te beleven! Deze basisopleiding duurt één dag en wordt gegeven op verschillende locaties in Gelderland. Bij deze dag inbegrepen is een zeer ervaren docent, een certificaat van het Oranje Kruis, koffie/thee en lunch én een handig naslagwerk.

De cursus:

Van  Tot  Onderwerp 
9.00  9.15  Introductie door trainer 
9.15  10.00  1. Reanimatie/AED 
10.00  10.30  2. stabiel, buik-rug 
10.30  10.45  Pauze 
10.45  11.45  3. Verbandmiddelen wonden/ongevallen 
11.45  12.00  4. Verslikking 
12.00  12.25  5. Ziektebeelden/ongevallen 
12.25  12.30  Evaluatie en afronding 
12.30 13.00 Lunch
13.00  13.10  Uitleg programma middag 
13.10  14.00  1. Reanimatie/AED 
14.00  14.30  2. Buik-Rug/Stabiel 
14.30  14.45  Pauze 
14.45  15.15  3. Verslikking/verstikking 
15.15  15.45  4. Ziektebeelden 
15.45  16.30  5. Verbandmiddelen 
16.30  16.50  6. Beoordeling en feedback cursisten 
16.50  17.00  7. Evaluatie en afronding 


Cursusvergoeding

Veel verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de EHBO-cursus voor kinderen. Dit verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van de door jou afgesloten verzekering. 
 
Inschrijven & contact
Direct inschrijven voor de opleiding Eerste Hulp aan Kinderen kan via Eerste Hulp aan Kinderen van Soliede Opleidingen; hier vind je ook aanvullende informatie. Telefonisch (0251-273 888) of per mail (eerstehulpkinderen@soliede.nl) contact opnemen kan natuurlijk ook.

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders

De voorlichtingsavond wordt gegeven in de volgende gemeenten/verloskundigenpraktijken:

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Duiven/Westervoort)

Verloskundigenpraktijk Duiven/Westervoort organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De voorbereiding op de bevalling
 • Het beloop van de bevalling
 • Omgaan met pijn
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De cursus is gratis voor alle zwangeren van verloskundigenpraktijk Duiven/Westervoort en/of woonachtig in de gemeente Duiven of Westervoort.

Ben je tussen de 30-34 weken zwanger en wil je voorbereid worden op de  bevalling, de kraamperiode en de periode daarna?
Kijk dan voor meer informatie en om je aan te melden op  de website www.verlos.nl

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Zevenaar en Rijnwaarden)

Verloskundigenpraktijk Zevenaar en Rijnwaarden organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De voorbereiding op de bevalling
 • Het beloop van de bevalling
 • Omgaan met pijn
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De cursus is gratis voor alle zwangeren van de verloskundigenpraktijk en woonachtig in de gemeente Zevenaar en Rijnwaarden.

Ben je tussen de 28-34 weken zwanger en wil je voorbereid worden op de  bevalling, de kraamperiode en de periode daarna? Kijk voor meer informatie op de site van de praktijk Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden.

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Lingewaard)

GGD Gelderland Midden organiseert in samenwerking met de Praktijk voor Verloskunde Lingewaard, Kraamzorg LiemersCare, De Kraamvogel en Fysiotherapie Fitpunt prenatale voorlichtingsavonden in gemeente Lingewaard. Deze avonden gaan over zwangerschap, bevalling, voeding voor je baby, kraamzorg, aanbod jeugdgezondheidszorg en fysiotherapie.
Deze prenatale voorlichting bestaat uit twee opeenvolgende avonden, die ook afzonderlijk bezocht kunnen worden. De avonden zijn bedoeld voor zwangeren en hun partners.

 Klik hier voor meer informatie.

Vroedvrouwenpraktijk Dieren, Doesburg en Brummen

Vroedvrouwenpraktijk Dieren, Doesburg en Brummen organiseert (in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare en de Jeugdgezondheidszorg) een gratis informatieavond over bevallen, de kraamtijd en het consultatiebureau.

De avond is bedoeld voor alle zwangere van de Vroedvrouwenpraktijk en hun partners.

Locatie: Vroedvrouwenpraktijk, De linie 3B in Doesburg.

Aanmelden kan bij de assistente, via telefoonnummer 0313-476587 of mail naar info@vroedvrouwenpraktijk.nl

Puur vroedvrouwen Arnhem Zuid

In deze ‘verwachtingsvolle’ periode van zwangerschap geeft Vroedvrouwenpraktijk Puur i.s.m. Kraamzorg LiemersCare en de kraamvogel 2 voorlichtingsavonden. 

Zwangerschap

De eerste avond gaat over de zwangerschapsperiode. Zwangerschap is een volkomen natuurlijk proces. Het is een periode van lichamelijke en emotionele veranderingen. Het is letterlijk en figuurlijk een ‘verwachtingsvolle’ periode. Er zijn vaak veel vragen, en nog meer mensen, boeken en sites die je goedbedoelde, maar verschillende adviezen hierover geven. Tijdens deze voorlichtingsavond willen wij deze stroom aan informatie voor jullie stroomlijnen. We willen jullie hierbij helpen bewuste keuzes te maken ten aanzien van bijvoorbeeld zwangerschapscursussen, werk en verlof. Tevens geven we meer inhoudelijke informatie wat er allemaal lichamelijk verandert. Deze avond kan je het beste volgen als je tussen 10 en 20 weken zwanger bent. Het is aan te raden om samen met je partner te komen.

De geboorte en de kraamtijd 

We willen jullie zo bewust mogelijk maken om eigen wensen en mogelijkheden rondom de bevalling duidelijk te krijgen, zodat je deze zo reëel mogelijk vorm kan geven. Er zullen veel onderwerpen aan bod komen, zoals geboortehoudingen, pijnbestrijding, omgevingsfactoren etc. Tevens geven we informatie over wat je in de kraamtijd kunt verwachten, en hoe je deze nieuwe periode kunt invullen. Ook hier zullen onderwerpen zoals de rol van de kraamverzorgster, borst- en flesvoeding, belang van rust en dergelijke aan bod komen. Deze tweede avond kan je het beste volgen als je tussen de 28 en 34 weken zwanger bent. Ook deze avond is waardevol om samen met je partner te komen.

Locatie: Venlosingel 54 6845JB Arnhem

Aanmelden kan bij de assistente via telefoonnummer 026 - 381 17 95

Groepspraktijk van verloskundigen Arnhem Noord

Groepspraktijk van verloskundigen organiseert (in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de Jeugdgezondheidszorg) een gratis informatieavond over zwangerschap, bevallen, de kraamtijd en het consultatiebureau.

De eerste voorlichtingsavond is bedoeld voor zwangeren tussen 12 en 18 weken zwangerschap. Er is een verloskundige en een kraamverzorgende aanwezig. Tijdens de eerste voorlichtingsavond wordt er uitgebreid informatie gegeven over: (gezonde) voeding, sport, werk verlof erkenning onzekerheden a.s. moederschap (veilige) inrichting babykamer borst/ flesvoeding taken verloskundige/kraamzorg

De tweede voorlichtingsavond is bedoeld voor vrouwen (en partners) tussen 30 en 36 weken zwangerschap. De onderwerpen die aan bod komen worden door een verloskundige, een kraamverzorgende en een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau verzorgd. Het accent ligt op de laatste weken van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd: onderwerpen zoals: de laatste weken van de zwangerschap wanneer bel je de verloskundige? thuis of in ziekenhuis bevallen pijnstilling: mogelijkheden en vormen de bevalling de eerste week na de bevalling.

De voorlichtingsavonden starten om 19:00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Deze avonden vinden plaats in de verloskundigenpraktijk aan de van Lawick van Pabststraat 71a in Arnhem.

Aanmelden kan via assistente@verloskundigenarnhem.nl (niet voor medisch inhoudelijke vragen) of op telefoonnummer 026 4422622 of loop even binnen bij de assistente tijdens het spreekuur.

Verloskundigenpraktijk Velp e.o.

Verloskundigenpraktijk Velp e.o. organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een informatieavond voor vrouwen en hun partners die ongeveer tussen 29-36 weken zwanger zijn.

Op deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • de voorbereiding op de bevalling
 • wanner bel je de verloskundige?
 • thuis of in het ziekenhuis bevallen?
 • hoe verloopt een bevalling?
 • omgaan met pijn; pijnstilling, mogelijkheden en vormen
 • het kraambed; de eerste week na de bevalling
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur

Ook zwangeren die bij de gynaecoloog onder controle zijn kunnen zich hiervoor opgeven.

De cursus is gratis voor alle zwangeren van verloskundigenpraktijk Velp e.o.

Kijk  voor meer informatie en om je aan te melden op  de website www.verloskundigenpraktijkvelp.nl