Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders

De voorlichtingsavond wordt gegeven in de volgende gemeenten/verloskundigenpraktijken:

>>Terug naar cursussen

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Duiven/Westervoort)

Verloskundigenpraktijk Duiven/Westervoort organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De voorbereiding op de bevalling
 • Het beloop van de bevalling
 • Omgaan met pijn
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De cursus is gratis voor alle zwangeren van verloskundigenpraktijk Duiven/Westervoort en/of woonachtig in de gemeente Duiven of Westervoort.

Ben je tussen de 30-34 weken zwanger en wil je voorbereid worden op de  bevalling, de kraamperiode en de periode daarna?
Kijk dan voor meer informatie en om je aan te melden op  de website www.verlos.nl

[Naar boven]

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Zevenaar en Rijnwaarden)

Verloskundigenpraktijk Zevenaar en Rijnwaarden organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De voorbereiding op de bevalling
 • Het beloop van de bevalling
 • Omgaan met pijn
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De cursus is gratis voor alle zwangeren van de verloskundigenpraktijk en woonachtig in de gemeente Zevenaar en Rijnwaarden.

Ben je tussen de 28-34 weken zwanger en wil je voorbereid worden op de  bevalling, de kraamperiode en de periode daarna? Kijk voor meer informatie op de site van de praktijk Verloskundigen Zevenaar en Rijnwaarden.

[Naar boven]

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders (gemeente Lingewaard)

GGD Gelderland Midden organiseert in samenwerking met de Praktijk voor Verloskunde Lingewaard, Kraamzorg LiemersCare, De Kraamvogel en Fysiotherapie Fitpunt prenatale voorlichtingsavonden in gemeente Lingewaard. Deze avonden gaan over zwangerschap, bevalling, voeding voor je baby, kraamzorg, aanbod jeugdgezondheidszorg en fysiotherapie.
Deze prenatale voorlichting bestaat uit twee opeenvolgende avonden, die ook afzonderlijk bezocht kunnen worden. De avonden zijn bedoeld voor zwangeren en hun partners.

 Klik hier voor meer informatie.

[Naar boven]

Vroedvrouwenpraktijk Dieren, Doesburg en Brummen

Vroedvrouwenpraktijk Dieren, Doesburg en Brummen organiseert (in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare en de Jeugdgezondheidszorg) een gratis informatieavond over bevallen, de kraamtijd en het consultatiebureau.

De avond is bedoeld voor alle zwangere van de Vroedvrouwenpraktijk en hun partners.

Locatie: Vroedvrouwenpraktijk, De linie 3B in Doesburg.

Aanmelden kan bij de assistente, via telefoonnummer 0313-476587 of mail naar info@vroedvrouwenpraktijk.nl

[Naar boven]

Puur vroedvrouwen Arnhem Zuid

In deze ‘verwachtingsvolle’ periode van zwangerschap geeft Vroedvrouwenpraktijk Puur i.s.m. Kraamzorg LiemersCare en de kraamvogel 2 voorlichtingsavonden. 

Zwangerschap

De eerste avond gaat over de zwangerschapsperiode. Zwangerschap is een volkomen natuurlijk proces. Het is een periode van lichamelijke en emotionele veranderingen. Het is letterlijk en figuurlijk een ‘verwachtingsvolle’ periode. Er zijn vaak veel vragen, en nog meer mensen, boeken en sites die je goedbedoelde, maar verschillende adviezen hierover geven. Tijdens deze voorlichtingsavond willen wij deze stroom aan informatie voor jullie stroomlijnen. We willen jullie hierbij helpen bewuste keuzes te maken ten aanzien van bijvoorbeeld zwangerschapscursussen, werk en verlof. Tevens geven we meer inhoudelijke informatie wat er allemaal lichamelijk verandert. Deze avond kan je het beste volgen als je tussen 10 en 20 weken zwanger bent. Het is aan te raden om samen met je partner te komen.

De geboorte en de kraamtijd

We willen jullie zo bewust mogelijk maken om eigen wensen en mogelijkheden rondom de bevalling duidelijk te krijgen, zodat je deze zo reëel mogelijk vorm kan geven. Er zullen veel onderwerpen aan bod komen, zoals geboortehoudingen, pijnbestrijding, omgevingsfactoren etc. Tevens geven we informatie over wat je in de kraamtijd kunt verwachten, en hoe je deze nieuwe periode kunt invullen. Ook hier zullen onderwerpen zoals de rol van de kraamverzorgster, borst- en flesvoeding, belang van rust en dergelijke aan bod komen. Deze tweede avond kan je het beste volgen als je tussen de 28 en 34 weken zwanger bent. Ook deze avond is waardevol om samen met je partner te komen.

Locatie: Venlosingel 54 6845JB Arnhem

Aanmelden kan bij de assistente via telefoonnummer 026 - 381 17 95

[Naar boven]

Groepspraktijk van verloskundigen Arnhem Noord

Groepspraktijk van verloskundigen organiseert (in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de Jeugdgezondheidszorg) een gratis informatieavond over zwangerschap, bevallen, de kraamtijd en het consultatiebureau.

De eerste voorlichtingsavond is bedoeld voor zwangeren tussen 12 en 18 weken zwangerschap. Er is een verloskundige en een kraamverzorgende aanwezig. Tijdens de eerste voorlichtingsavond wordt er uitgebreid informatie gegeven over: (gezonde) voeding, sport, werk verlof erkenning onzekerheden a.s. moederschap (veilige) inrichting babykamer borst/ flesvoeding taken verloskundige/kraamzorg

De tweede voorlichtingsavond is bedoeld voor vrouwen (en partners) tussen 30 en 36 weken zwangerschap. De onderwerpen die aan bod komen worden door een verloskundige, een kraamverzorgende en een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau verzorgd. Het accent ligt op de laatste weken van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd: onderwerpen zoals: de laatste weken van de zwangerschap wanneer bel je de verloskundige? thuis of in ziekenhuis bevallen pijnstilling: mogelijkheden en vormen de bevalling de eerste week na de bevalling.

De voorlichtingsavonden starten om 19:00 uur tot ongeveer 21.30 uur. Deze avonden vinden plaats in de verloskundigenpraktijk aan de van Lawick van Pabststraat 71a in Arnhem.

Aanmelden kan via assistente@verloskundigenarnhem.nl (niet voor medisch inhoudelijke vragen) of op telefoonnummer 026 4422622 of loop even binnen bij de assistente tijdens het spreekuur.

[Naar boven]

 

Verloskundigenpraktijk Velp e.o.

Verloskundigenpraktijk Velp e.o. organiseert in samenwerking met Kraamzorg LiemersCare, de kraamvogel en de JGZ een informatieavond voor vrouwen en hun partners die ongeveer tussen 29-36 weken zwanger zijn.

Op deze avonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • de voorbereiding op de bevalling
 • wanner bel je de verloskundige?
 • thuis of in het ziekenhuis bevallen?
 • hoe verloopt een bevalling?
 • omgaan met pijn; pijnstilling, mogelijkheden en vormen
 • het kraambed; de eerste week na de bevalling
 • De rol van de kraamverzorgende
 • De rol van het consultatiebureau (JGZ)

De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur

Ook zwangeren die bij de gynaecoloog onder controle zijn kunnen zich hiervoor opgeven.

De cursus is gratis voor alle zwangeren van verloskundigenpraktijk Velp e.o.

Kijk  voor meer informatie en om je aan te melden op  de website www.verloskundigenpraktijkvelp.nl

[Naar boven]

>>Terug naar cursussen