Zwanger Fit en Yoga

 

>>Terug naar cursussen

MOMZ ZwangerFit ® regio Zevenaar

MOMZ ZwangerFit® is voor zwangeren vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan de bevalling.
Het bereid je voor op de bevalling en geeft tevens adviezen voor je rug en bekken. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeute die o.a. gespecialiseerd is in bekkenpijn in de zwangerschap.
Ben je op zoek naar:

- Een actieve cursus om verantwoord te blijven bewegen tijdens je zwangerschap

- Wil je graag fit zijn en fit blijven

- Wil je je lichaam goed voorbereiden op de bevalling

- Wil je de kans op rug- en bekkenklachten verminderen

- Wil je oefenen op weeën opvangen door ontspannings- en ademhalingstechnieken

- Wil je daarnaast de informatie krijgen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd die bij jou past

- Wil je kennis hebben van fysieke en emotionele veranderingen na de bevalling

- Wil je naast actief bewegen ook vooral de ontspanning ervaren?

Dan past MOMZ ZwangerFit® perfect bij jou!
Na de geboorte van de baby kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden. De cursus wordt gegeven in Zevenaar.
Website: www.momz.nl

Adres: Didamseweg 94, 6902 PE Zevenaar. Tel: 0316-200050
[Naar boven]

Zwanger en Fit ® regio Doesburg

[Maatschap Fysiotherapie Doesburg, Schout B.N. Doormansingel 9 in Doesburg]
Met de cursus Zwanger en Fit kun je onder begeleiding van een fysiotherapeute tijdens je zwangerschap blijven sporten. Met gerichte oefeningen op muziek worden je bekkenbodemspieren, rug- en nekspieren maar ook je armen en benen sterker gemaakt. Verder bestaat de aangepaste cardio fitness uit lichte conditietraining, rek- en ontspanningsoefeningen en wordt er aandacht besteed aan je houding en ademhaling. Om je voor te bereiden op de bevalling, krijg je daar ook een stukje theorie over. De kosten voor 15 lessen van 1,5 uur bedragen € 150,00. Aanmelden kan eenvoudig via de site of telefonisch (0313-472689).
[Naar boven]

NVFB-ZwangerFit ® regio Huissen

[locatie Gemeenschapshuis Huissen-Zand of Optimaal Fysiotraining in Huissen]
Een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. Deze cursus bestaat zowel uit actieve als theorielessen en je kunt hieraan deelnemen vanaf de 16e week van je zwangerschap en vanaf 4 weken na de bevalling.Bij de actieve lessen wordt getraind met de FitBal en ander klein oefenmateriaal of op fitnessapparatuur.

Speciaal voor jou en je baby is er ook (overdag!) BabyFit; dit kan vanaf de 4e week na de bevalling. Naast de actieve lessen volg je ook drie zogenaamde coachingslessen waarbij alle onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de zwangerschap en de periode na de bevalling. Deze theorielessen zijn eventueel ook los te volgen, dus zonder deelname aan de actieve lessen. Je volgt dan 4 lessen ter voorbereiding op de bevalling, inclusief een Partner- en een DOE-les. Daarnaast zijn er ook lessen Praktisch omgaan met de baby, Senso-Motoriekontwikkeling, Workshop Babydraagdoeken en is er tot slot een 'Baby-meeting'.

Actieve lessen:
Spiegel/Balletzaal Gemeenschapshuis Huissen-Zand; van Wijkstraat 31; 6851 GL in Huissen op woensdagavond.
Optimaal Fysiotraining (actieve  fitnessles), Mecklenburg 4 in Huissen op vrijdagavond.

Coaching-lessen:
Leslokaal Gemeenschapshuis Huissen-Zand; van Wijkstraat 31; 6851 GL in Huissen op woensdag- en of vrijdagavond.
De cursus wordt gegeven door Dianne Sissing - van der Meer, fysiotherapeut, NVFB-ZwangerFit®-docent.

Wil je meer weten of je aanmelden, kijk dan op www.diannesissingbabymassage.nl. Je kunt ook telefonisch (026-3255116) of per mail (j.sissing@hetnet.nl) contact met haar opnemen.

Bekijk hier de folder NVFB-ZwangerFit ® regio Huissen
[Naar boven]

NVFB-ZwangerFit ® regio Arnhem

Wil jij verantwoord blijven bewegen tijdens je zwangerschap? En daarnaast de informatie krijgen over de zwangerschap en bevalling die bij jou past? Dan is NVFB-Zwangerfit ® iets voor jou.  Dit is moderne zwangerschapsbegeleiding onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van zwangeren. NVFB-Zwangerfit ® wordt in Arnhem aangeboden op twee locaties:

Fysiodynamiek
Metamorfosenallee 101
6846 DZ Arnhem
026-3612093
www.fysio-dynamiek.nl

Fysiotherapie Elden-Elderveld
Dordrechtweg 14
6843 DM Arnhem
026-3810934
www.zwangerfitelderveld.nl

[Naar boven]

ZwangerFit Formupgrade

ZwangerFit is bedoelt voor vrouwen die zwanger zijn, maar ook voor vrouwen die net bevallen zijn en willen blijven sporten. Je kan vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan je bevalling meedoen. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Op deze manier kun je preventief werken aan het voorkomen van klachten van bekken, rug en/of bekkenbodem zodat je jezelf optimaal kan voorbereiden op je bevalling! Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling mag je weer op een actieve manier werken aan je herstel. Met de specifieke trainingen werk je aan je conditie en kracht zodat je weer in vorm raakt. Daarna kan je eventueel doorstromen naar de reguliere groepslessen of met een personal trainer aan de slag gaan. Tijdens de lessen wordt er gewerkt met divers oefenmateriaal en fitness apparatuur. De aandacht ligt op je conditie, spier versterken, coördinatie en stabilisatie. Ook als je klachten hebt van je lichaam kun je gewoon meedoen met de lessen. De lessen worden gegeven door een speciaal opgeleide fysiotherapeut. Naast dat je op een actieve manier bezig bent wordt er informatie gegeven over onderwerpen die van belang zijn voor je zwangerschap, bevalling en periode na de bevalling.

Waar?
Formupgrade (locatie Noord)
Onder de Linden 21A
6822 KG Arnhem
Tel:+3126-3793253
martine@formupgrade.nl

Formupgrade (locatie zuid)
Akkerwindestraat 71
6832 CV Arnhem
Tel:+3126-3823334
martine@formupgrade.nl

Wanneer?
Dinsdagavond 18.30-19.30 locatie Zuid
Donderdagavond 19.00-20.00 locatie Noord

De lessen worden doorlopend gegeven, waardoor je op elk gewenst moment kan instromen. De groep is gemengd, dus voor zowel zwangeren als pas bevallen dames. Je (sport)niveau waarmee je begint is niet belangrijk. De oefeningen worden aangepast op het niveau waarop jij het aankan.

[Naar boven]

Simone Kamping

Misschien heb je een druk leven en komt het er niet echt van om stil te staan bij je zwangerschap.

Of je vind het lastig om tot rust te komen of te ontspannen?

Misschien heb je angsten? Of misschien een eerdere, minder fijne ervaring?

Of misschien vind je het gezellig om iedere week een vast moment te hebben en aandacht te besteden aan jezelf en je baby in jouw buik.

Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij leren jou hoe te ontspannen in je drukke leven, hoe om te gaan met stress en angsten.

We leren jou positief naar de bevalling toe te laten groeien. Te genieten van dit moment.

 

Er wordt aandacht besteed aan een goede houding. De vloeiende yogareeksen geven je het heerlijke gevoel dat je echt los kunt laten, ademhalingsoefeningen (van Simone Kamping, hypnobirthing en mindfulness) voor tijdens moeilijke momenten en je bevalling. We gaan werken aan je angst en hoe je om kan gaan met pijn.

Ook nodigen we je uit om contact te maken met je kindje d.m.v. visualisaties (hypnobirthing). En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert echt te ontspannen en makkelijk in slaap te vallen. Ook krijg je handige tips over zwangerschap en bevallen.

Eigenlijk al het moois wat andere cursussen te bieden hebben samen gebundeld in één cursus.

De lessen worden zowel in Arnhem Noord als in Arnhem Zuid gegeven.


Simone Kamping
06-1437970

info@simonekamping.nl

https://www.simonekamping.nl/zwangerschapsyoga/

[Naar boven]

 

Yoga bij Rocket Yoga Arnhem 

Ben je in blijde verwachting of ben je net bevallen? Rocket Yoga Arnhem biedt verschillende vormen van yoga voor jou (en je partner) en je pasgeboren kindje.

Zwangerschapsyoga yoga
Een daarvan is zwangerschapsyoga volgens de Birthlight methode. Bij deze vorm van yoga, ontwikkeld door een medisch antropoloog van de Cambridge Universiteit in Londen, staan perinataal bewegen en ademen centraal. Tijdens de lessen ligt de nadruk op zachte, vloeiende bewegingen die zorgen voor een balans tussen soepelheid en stabiliteit. Het bekkenbodem wordt getraind, waarbij je je bewust wordt gemaakt welke invloed je hierop kunt uitoefenen. Ook is er aandacht voor je kindje, om de band tussen jou en je kindje te versterken. Daarnaast leer je verschillende ademhalingstechnieken om te zorgen dat je je kunt ontspannen. Deze technieken en bewegingen kun je gebruiken tijdens de bevalling.

Rocket Yoga Arnhem geeft ook regelmatig partnerworkshops, om je partner bij de bevalling te betrekken. Een privé sessie is eveneens mogelijk.

Mama & Baby yoga
Ben je net bevallen, dan kun je je met je kindje aanmelden voor postnatale yoga, bekend als Mama & Baby yoga. Hierbij doe je simpele oefeningen om bekkenbodem en buikspieren te herstellen, terwijl je de band tussen jou en je kindje versterkt.

Gratis proefles
Wil je weten of yoga iets voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis proefles. De lessen worden gegeven door Adrienne Oudenampsen, gediplomeerde Birthlight docent sinds 2014 en Ashtanga yoga docent sinds 2010. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Ga naar www.rocketyoga.nl.

Contactgegevens

Rocket Yoga Arnhem

Rosendaalsestraat 434a

6824CT Arnhem

Tel. 06-429 328 99

info@rocketyoga.nl

www.rocketyoga.nl

[Naar boven]

 

Zwanger en Fit FysioKort

Tijdens en na de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Daarom is het van groot belang om je conditie op peil te houden. Hoe beter de conditie is, hoe makkelijker en soepeler de bevalling (vaak) verloopt. Onder leiding van een bekkentherapeute en een medische fitness instructrice wordt er gedurende 12 weken een uitgebreid programma neergezet. Er wordt o.a. aandacht geschonken aan een goede houding, ademhalingstechnieken en de bekkenbodem. Het voorkomt en vermindert zwangerschapsklachten zoals bekkenpijn, rugpijn en incontinentie. Doordat er een gemeenschappelijk doel is voelen vrouwen zich tijdens de zwangerschap gesteund en kunnen ervaringen gedeeld worden.

Ook is er aandacht voor herstel na de bevalling. Kortom; Professioneel en veilig sporten met een gevarieerd programma!

De kosten bedragen €100,- voor de gehele reeks lessen (12 lessen). Het is ook mogelijk om eventueel losse lessen af te nemen, maar wij adviseren om het hele programma te volgen.  De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur.

Geef u zo snel mogelijk op door  te mailen naar info@fysiokort.nl of te bellen 0313-474050.

[Naar boven]

>>Terug naar cursussen