Wanneer ben ik uitgerekend?

Benieuwd wanneer je uitgerekend bent? Of nieuwsgierig wanneer je voor de eerste naar de verloskundige gaat voor controle? Vul dan hier de datum in van de eerste dag van je laatste menstruatie en je krijgt een indicatie voor diverse belangrijke momenten in je zwangerschap. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de uitkomsten van de tests.


Eerste dag van je laatste menstruatie:
Gemiddelde duur van je cyclus:

Let op!

  • Bij IVF / ICSI moet bij "Eerste dag laatste menstruatie" de datum 14 dagen
    vóór de punctie worden ingevuld.
  • Bij IUI de datum 14 dagen vóór de inseminatie.
  • In beide gevallen vul je als cyclus-duur 28 dagen in.


Eisprong en bevruchting
 
Datum innesteling - Dit kan een paar dagen duren. Soms gaat de innesteling gepaard met menstruatie-achtige pijn of krampjes en een lichte innestelingsbloeding.
 
Zwangerschapstest mogelijk - Op z'n vroegst!! - Soms is de concentratie van het zwangerschapshormoon (HCG) in de urine (nog) te laag. Dan is het mogelijk dat de test negatief is. Herhaal de test dan na een paar dagen.
 
Onstaan van de eerste organen
 
Eerste zwangerschaps onderzoek ter controle
 
Kloppend hartje via de echo zichtbaar
 
Vlokkentest (chorionvillusbiopsie) mogelijk - Voor de vlokkentest komen alleen vrouwen in aanmerking waarbij een verhoogd risico op een baby met een chromosoomafwijking, zoals het Down-syndroom bestaat. De vlokkentest is een vorm van prenatale diagnostiek, waarbij een klein stukje (vlokkig) weefsel van de placenta (moederkoek) wordt getest.
 
Organen zijn nu aangelegd
 
Vruchtwaterpunctie mogelijk - Dit onderzoek wordt alleen gedaan bij vrouwen met een verhoogd risico op een baby met een aandoening, zoals het Down-syndroom.
 
20-weken echo mogelijk - Bij deze echo wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kindje. Ook is te zien of de baby goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.
 
Rond deze tijd kun je de eerste bewegingen van het kindje voelen.
 
Vanaf nu zijn te vroeg geborene baby's levensvatbaar
 
Als je werkt zal rond deze tijd je zwangerschapsverlof ingaan
 
Vermoedelijke datum van de bevalling - Dit geldt echter voor maar 5 procent van de baby's. De meeste baby's worden twee weken vóór of ná die datum geboren.

N.B.: Deze berekening is slechts een indicatie voor de diverse data.
Houd er rekening mee dat deze data kunnen afwijken.